Каталог товарів

Профілактичне технічне обслуговування гідравлічної системи трактора МТЗ

Категорії

У більшості виробничого персоналу існує враження, що ділянка з технічного обслуговування в першу чергу служить для проведення ремонту та усунення несправностей. На жаль, це не той випадок. Найбільш відповідальною частиною роботи ділянки з технічного обслуговування є проведення повсякденного планового технічного обслуговування трактора МТЗ, відомого як профілактичне технічне обслуговування.

Технічне обслуговування в першу чергу складається з:

• регулярного огляду та поточного ремонту обладнання;

• перевірки правильності роботи;

• розпізнавання можливих поломок та їх негайного виправлення чи коригування.

Як додаткову вигоду, планове технічне обслуговування навчає технічний обслуговуючий персонал правильної роботи та планування робіт з технічного обслуговування гідравлічного обладнання трактора МТЗ, за яке вони несуть відповідальність. Більшість проблем, перелічених у вступі до цього розділу, може бути усунуто, якщо прийнято програму з планування профілактичного технічного обслуговування.

Більше 50% проблем, що зустрічаються в гідравлічних системах, як уже було сказано, пов'язане з маслом для гідравлічних систем. Ось чому регулярне взяття проб та випробування гідравлічної рідини дуже важливе. В даний час є переносний випробувальний комплект для перевірки робочої рідини. З його допомогою можна проводити основні аналізи безпосередньо на місці. Можуть бути виконані такі роботи, як визначення в'язкості, вміст вологи та забрудненість. Необхідно, щоб персонал був навчений ефективному проведенню технічного обслуговування. Фахівці повинні розпізнавати початкові симптоми можливих проблем гідравліки. Наприклад, шум, що створюється двигуном, може виникати через кавітацію, викликану забитим вхідним фільтром. Він також може з'явитися через послаблений вхідний патрубок, який допускає попадання повітря в насос. Якщо кавітація викликана попаданням повітря в насос-дозатор МТЗ, масло в резервуарі може покритися піною. Коли повітря захоплюється маслом, це може призвести до недостатньо жорсткої роботи виконавчого гідравлічного механізму. Виконавчий механізм може бути повільним через високу в'язкість рідини.

Щоб профілактичне технічне обслуговування було справді ефективним, необхідно мати хорошу систему доповіді та записи у журналі. У цих доповідях має бути відображено таке:


• тип виявлених симптомів і як вони були визначені із зазначенням відповідної дати;

• опис виконаних робіт з технічного ремонту;

• вказані дати, коли олія пройшла випробування, була додана або замінена;

• вказані дати, коли фільтри МТЗ пройшли чищення або були замінені.

Правильна процедура технічного обслуговування, що стосується зовнішнього витоку гідравлічного масла, також є важливою. Потенційна небезпека через пролив масла на підлогу повинна бути запобігана. Болти та кріпильні скоби прослаблених з'єднань повинні бути підтягнуті в міру їх виявлення, оскільки вони можуть призвести до неспіввісності валів насоса та виконавчого механізму.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*