Каталог товарів

Як вибрати мастило в трансмісію!

Категорії

Трансмісійна олія змушена діяти в умовах високої швидкості ковзання, високого питомого тиску та у великому інтервалі температур. Основна вимога, яка до нього пред'являється, — зменшення зношування механічних елементів коробки МТЗ.

Трансмісійна олія, як правило, включає базову основу - синтетичне, напівсинтетичне або мінеральне масло, а також різні функціональні присадки, без яких така олія зустрічається вкрай рідко, т.к. воно не відповідає нинішнім експлуатаційним вимогам за основною кількістю показників.

Найкращим вибором зазвичай вважається синтетичне трансмісійне масло, так само як і щодо масла для двигуна МТЗ, тому що показник стабільності характеристик його використання набагато вищий, ніж у масла, створеного на мінеральній основі.

Знову ж таки, подібно до звичайного моторного масла, трансмісійне також необхідно регулярно міняти. Сервісний інтервал назвати напевно неможливо, все залежить від автомобіля та умов його експлуатації – від двадцяти до ста тисяч кілометрів пробігу. Ціна його відносно невисока порівняно з ціною самої трансмісії. Якщо ж ігнорувати процедуру обов'язкової заміни трансмісійної олії, вона поступово втратить свої захисні якості та перестане забезпечувати безпеку трансмісії.

Всі трансмісійні масла, що знаходяться у продажу, піддаються всіляким випробуванням для вивчення їх властивостей і особливостей. Вони є проходження маслами цілого циклу роботи в умовах, що постійно змінюються. Наприклад, трансмісійна олія для МТЗ демонструє найкращі показники при експлуатації в найсуворіших температурних умовах.

Якщо Ви приймаєте рішення купити трансмісійну олію для Вашого автомобіля чи трактора, Вам необхідно брати до уваги такі речі, як умови експлуатації трансмісії. Так, навантаження на неї максимальне під час їзди ґрунтовою дорогою і мінімальне на трасі. Також потрібно враховувати температурні умови, в яких функціонуватиме така олія – це також важливий аспект, що впливає на вибір. До того ж, потрібно враховувати марку трактора (при купівлі трансмісійного масла для МТЗ, потрібно звертати увагу на показник в'язкості, який повинен бути низьким тому що інакше маслу проблематично буде потрапляти до деталей коробка передач МТЗ).

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*